Książeczki warsztatowe
• Strona 1 z 1
Książeczki warsztatowe do Xary
|
|
Cytuj |
XSARA PICASSO
|
|
Cytuj |
![]()
Dołączył(a): 4 lut 2017, o 10:39 Samochód: xsara picasso 2.0 hdi Imię: Bogdan |
Witam!!!
Super sprawa.Przydałby się jeszcze katalog części |
Cytuj |
Tak z ciekawości zapytam - mam patrzeć na plik z rocznikiem zbliżonym do mojego auta czy ściągać "najmłodszy plik??
Bardzo fajna rzecz, w Hyundaiu się z taką pomocą nie spotkałem - w formie pliku mam na myśli |
|
Cytuj |
Rocznik zbliżony do twojego auta. W środku powinna byc informacja, jakich roczników i jakich silników to dotyczy. Typ silnika można odczytać po numerze ?VIN, na stronie serwisowej, mogę zrobić to jak dla ciebie. (VIN na priv) Dobra ta strona serwisowa, z której są te serwisówki, nie wiem czy inne firmy też to udostępniają. Jest też katalog części. |
|
Cytuj |
W Hyundai'u też mamy strony / portale serwisowe ale bardziej w kierunku wyszukiwania części i budowy pojazdów na podstawie VIN.
Niestety nie spotkałem się z zestawieniem momentów dokręcenia śrub i czynności serwisowych - wymiany pasków itp. Może nie szukałem zbyt głęboko bo generalnie nie potrzebowałem i tak nie mam możliwości zrobić samemu poważniejszych napraw więc odstawiam do znajomego mechanika ale nigdy nie wiesz kiedy się takie coś przyda. Nawet głupie dokręcenie świec zapłonowych ![]() Jest ta strona dostępna forum?? Mógłbyś podesłać ?? ![]() |
|
Cytuj |
Chcesz stronę z informacja jak świece dokręcać? |
|
Cytuj |
Nie no bez przesady
![]() ![]() Nawet oddając samochód do mechanika, dobrze jest wiedzieć co i jak będzie robił żeby "nie wkręcał" podczas wyceny usługi ![]() |
|
Cytuj |
• Strona 1 z 1