Problem z nie fabrycznym radiem

Systemy nagłośnienia samochodów. Instalacje, panele, głośniki, itp.

Niedzielny kierowca
Niedzielny kierowca
Posty: 18
Dołączył(a): 5 sty 2017, o 21:59

Samochód:
Citroen C3 1.4 hdi 2005
Imię:
Michał
PostNapisane: 4 lut 2017, o 00:55
Witam. Kupiłem dziś nowe radio blaupunkt, dokładnie tokyo 110. Kostki pasowały, więc nie było problemu z instalacją. Jedyne co, to kabel od anteny nie pasuje, trzeba kupić przejściówkę. Zauważyłem też, że "bolec" na srodku radia jest krótszy i nie wchodzi w otwór w głębi deski rozdzielczej. Radio chwile pograło, wszystko wydawało się dobrze działać. Po godzinie poszedłem do auta, a tu niespodzianka - zamek centralny nie działa. Na dodatek zamek prawdopodobnie przymarzł, więc nie moge dostać się do samochodu. Prosze pilnie o pomoc :C
Cytuj

Posty: 1
Dołączył(a): 22 lut 2017, o 16:30

Samochód:
AUDI
Imię:
Aleksander
PostNapisane: 23 lut 2017, o 15:16
Hmmm, a co ma radio wspólnego z zamkiem centralnym bo nie rozumiem...
No wiadomo, że nie każde radio ma takie same wejścia czy też końcówki jak masz w aucie, dlatego to normalne, że trzeba kupic przejściówkę.
Moim zdaniem nic radio nie ma wspólnego z zamkiem centralnym. Jak przymarzł to musisz odczekać i tyle.
__________
Zachęcam do wejścia na https://adwokat.stokowska.pl/kontakt/ , pozdrawiam.
Cytuj

Niedzielny kierowca
Niedzielny kierowca
Posty: 18
Dołączył(a): 5 sty 2017, o 21:59

Samochód:
Citroen C3 1.4 hdi 2005
Imię:
Michał
PostNapisane: 20 mar 2017, o 00:59
A no okazuje się że po części coś wspólnego ma :D Masz racje, radio ma wejście iso. Kable są inaczej podłączone i komputer w samochodzie myśli że radio jest cały czas włączone, przez co włącza się eco mode. Rozwiązaniem jest tak jak napisałeś zakup odpowiedniej przejściówki.
Cytuj

Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości