wymiana radia fabrycznego

Wszystkie sprawy dotyczące modeli Citroën: C3, C3 Plurier, C3 Picasso.

Wprawiony kierowca
Wprawiony kierowca
Posty: 93
Dołączył(a): 31 sie 2014, o 15:16
Lokalizacja: silesia
Samochód:
C3 1.4 rocznik 2004 benzyna
Imię:
Zbigniew
PostNapisane: 11 cze 2015, o 17:24
Mam zamiar wymienić radio fabryczne w C3 rocznik 2004 na inne.
Czy radio fabryczne ma standardową kostkę ISO?
Czy przy demontaż jest prosty czy (jak to przystało na francuską myśl motoryzacyjną) są jakieś utrudnienia, wymagane specjalne narzędzia i inne niespodzianki?
Wolę się zapytać fachowców nim zacznę grzebać przy radyjku.
C3 1.4 rocznik 2004
Cytuj

Wprawiony kierowca
Wprawiony kierowca
Posty: 93
Dołączył(a): 31 sie 2014, o 15:16
Lokalizacja: silesia
Samochód:
C3 1.4 rocznik 2004 benzyna
Imię:
Zbigniew
PostNapisane: 11 cze 2015, o 19:14
https://www.youtube.com/watch?v=e2GworSWBUE
https://www.youtube.com/watch?v=zHBFJ-JNPbA

Jak zwykle w citroenie, łatwo nie ma. Jakieś widełki potrzebne.
C3 1.4 rocznik 2004
Cytuj

Wprawiony kierowca
Wprawiony kierowca
Posty: 78
Dołączył(a): 29 kwi 2015, o 18:31

Samochód:
C3 II, C3P
Imię:
Piotr
PostNapisane: 11 cze 2015, o 19:40
Dobierz tylko odpowiedni drut do średnicy tych otworów i wychodzi bez problemu. Można powiedzieć, że to standard bo też tak miałem w radiach Pioneera i JVC.
Cytuj

Wprawiony kierowca
Wprawiony kierowca
Posty: 93
Dołączył(a): 31 sie 2014, o 15:16
Lokalizacja: silesia
Samochód:
C3 1.4 rocznik 2004 benzyna
Imię:
Zbigniew
PostNapisane: 11 cze 2015, o 22:09
No o drutach myślałem. Nie byłem pewny czy to podziała. Ale jeśli Tobie się to udało to nie jest to niewykonalne ;)
Mam nadzieję że innych niespodzianek citroen nie przygotował.
C3 1.4 rocznik 2004
Cytuj
Avatar użytkownika
Zaawansowany kierowca
Zaawansowany kierowca
Posty: 123
Dołączył(a): 7 mar 2014, o 13:16

Samochód:
Citroen C4 Picasso 2,0HDi Exclusiv
Citroen C2 1,4 HDi
Imię:
Wojciech
PostNapisane: 12 cze 2015, o 13:50
Ja zamiast drutu użyłem czterech gwoździ i też wyszło :)
Cytuj

Wprawiony kierowca
Wprawiony kierowca
Posty: 93
Dołączył(a): 31 sie 2014, o 15:16
Lokalizacja: silesia
Samochód:
C3 1.4 rocznik 2004 benzyna
Imię:
Zbigniew
PostNapisane: 12 cze 2015, o 19:51
No jest to jakieś wyjście. I sztywność odpowiednia. W wolnej chwili przekładam radyjko pod warunkiem że citroen nie wymyślił jakichś utrudnień :)
C3 1.4 rocznik 2004
Cytuj

Wprawiony kierowca
Wprawiony kierowca
Posty: 78
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 12:10

Samochód:
Citroen C3 1.4 HDI
Imię:
Zygmunt
PostNapisane: 13 cze 2015, o 06:16
Albo wkłady od długopisów ;)
Cytuj

Wprawiony kierowca
Wprawiony kierowca
Posty: 93
Dołączył(a): 31 sie 2014, o 15:16
Lokalizacja: silesia
Samochód:
C3 1.4 rocznik 2004 benzyna
Imię:
Zbigniew
PostNapisane: 12 lip 2015, o 09:03
Radio wymieniłem ale napotkałem dwa problemy:
1. Konieczność zamontowania przejściówki do anteny.
2. Przymocowanie w jakiś sposób radia bo dziura po starym sprzęcie jest ogromna.
C3 1.4 rocznik 2004
Cytuj

Posty: 3
Dołączył(a): 10 lip 2015, o 10:03

Samochód:
C5
Imię:
Aleksandra
PostNapisane: 13 lip 2015, o 08:42
Pewnie 2 DIN i dlatego trzeba kupić zaślepkę. Znajomy od przenośników taśmowych tak ostatnio miał.
Ostatnio edytowano 8 lut 2017, o 18:46 przez olamala, łącznie edytowano 2 razy
Cytuj

Wprawiony kierowca
Wprawiony kierowca
Posty: 93
Dołączył(a): 31 sie 2014, o 15:16
Lokalizacja: silesia
Samochód:
C3 1.4 rocznik 2004 benzyna
Imię:
Zbigniew
PostNapisane: 13 lip 2015, o 21:07
Radio stare było 1 din. Nowe również. Pod radiem jest szuflada.
Dziura jest bardziej za radiem i po bokach.
C3 1.4 rocznik 2004
Cytuj
Następna strona

Powrót do Citroën C3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości